Gürnes Medikal Sağlık Tıbbi Cihazlar İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.

ORTOPEDİ ÜRÜNLERİ

K-13 Airy Welpo Kol Askısı : Delikli özel süngerli kumaştan yapılan askının tüm çevresi yıpranmayı engellemek için pamuklu dokuma ile kaplanmıştır. Plastik tokalarla kolaylıkla ayarlanan askının enseye gelen kısmına hareketli süngerli kumaştan kılıf takılmıştır. Kolu sabitlemek için bele sarılan kolon plastik tokalara girmektedir. Toka çift taraflı dikildiğinden sağ sol ayırımı yoktur. 3 boy olarak siyah renk üretilmektedir. ENDİKASYON: Kolun askıya alınması gereken durumlarda ve kırıklarda kolu desteklemek, sabitlemek için kullanılır.

N-30 Neopren Üniversal Korse Pedli : Vücudun anatomik şekline uygun olarak kesilmiş 4 mm. neoprenden yapılan korsenin kenarları kıvırma lastik ile kaplanmıştır.Arkada 4 adet spiral yay desteği bulunmakta olup destekler kolonların içerisine yerleştirilmiştir.Ayar mekanizması önde welcro ile sağlanmakta olup ilaveten arkadan gelen kemer takviyesiyle bele tam destek sağlanmaktadır.5 boydur. ENDİKASYON: Bel fıtığı,Siyatik,Lumbago ve disk kaymalarında tedavi edici olarak, Sporcularda, ağır işlerde çalışanlarda ve fizik tedavi sonrasında koruyucu olarak kullanılır. Lumbar ve sacral vertebranın stabilizesini sağlar.

N-31 Neopren Dizlik : 4mm. Neoprenden yapılan dizliğe diz anatomisine uygun 5° şekil verilmiştir.Dizliğin tüm kenarları kıvırma bant ile kaplanmış,birleştirmesi özel makinelerle yapılarak sağlamlığı ve estetik görünümü arttırılmıştır.Siyah renk olarak ve 7 değişik boyda üretilmektedir. ENDİKASYON: Diz travmalarında,Operasyon sonrasında ve Spor aktivitelerinde kullanılır.

N-34 Neopren Dizlik Patella ve Ligament Destekli : 4mm. Neoprenden yapılan dizliğe diz anatomisine uygun 5° şekil verilmiştir.Dizliğin patellaya gelen bölgesine ekstra destek dikilmiş,dizliğin yanlarına dikilen kolonlar içerisine balenler yerleştirilerek lateral ve medial ligamente destek sağlanmıştır. Üstte ve altta olmak üzere iki adet welcroband dizi boydan boya saracak şekilde yerleştirilmiştir.Avrupa’da yapılan klinik araştırmalar neticesinde dizliğin dizden kaymasını engellemek hedefiyle welcrobandlar için en uygun noktalar bulunmuştur.Dizliğin tüm kenarları kıvırma bant ile kaplanmış,birleştirmesi özel makinelerle yapılarak sağlamlığı ve estetik görünümü arttırılmıştır.Siyah renk olarak ve 7 değişik boyda üretilmektedir. ENDİKASYON: Medial ve lateral kollateral ligament instabilitesi ve zorlanmalarında,Diz travmalarında,Diz ekleminin tüm enflamatuar olaylarında,Diz Osteoartritinde,Patellanın sabitlenmesinde,Operasyon sonrasında ve Koruyucu olarak spor aktivitelerinde kullanılır.

N-35A Neopren Dizlik Menteşeli Önü Açılabilir : 4 mm. Neoprenden önü tamamen açık olarak yapılan dizliğin patella kısmı oyularak patellanın boşta kalması sağlanmıştır.Dizliğin yanlarına dikilen ceplerin içerisine presle standart olarak basılmış metal menteşeler yerleştirilmiştir.Patellanın üstünden 2 altından 2 olmak üzere toplam 4 noktadan welcrolarla ve tokalarla dizin tam sabitlenmesi sağlanmıştır. Siyah renk olarak ve 7 değişik boyda üretilmektedir. ENDİKASYON: Operasyon ve Artroskopi ameliyatı sonrasında özellikle şiş ve sargılı dizlerin sabitlenmesinde kullanılır.

N-39 Neopren Alt Baldırlık : 4mm. Neoprenden yapılan baldırlığa alt baldırın anatomik şekli verilmiştir.Baldırlığın tüm kenarları kıvırma bant ile kaplanmış,birleştirmesi özel makinelerle yapılarak sağlamlığı ve estetik görünümü arttırılmıştır.Üstte tek welco ile kapanan açıklık baldırlığın kolay giyimini sağlamaktadır.Siyah renk olarak ve 6 değişik boyda üretilmektedir. ENDİKASYON: Alt baldır zorlanmalarında,Basit lif kopmalarında,kas ezilmelerinde, ameliyat sonrasında,fizik tedavide,spor aktivitelerinde kullanılır.

N-41 Neopren Metacarpial El Bilekliği : 3 mm. neoprenden baş parmak geçecek yeri kalıpla delinmiş olarak yapılan bilekliğin çevresi ince kıvırma ile kaplanmıştır.Dikilen welcrolarla geniş bir ayar mekanizması bulunduğundan tek boy olarak ve siyah renkte üretilmiştir. ENDİKASYON: Bilekte ve carpusta sabitlemeyi sağlar. Bilek ve carpustaki travma sonrasında,ağrılarda, ameliyat sonrasında,Carpal tünel sendromunda kullanılır.

N-43D Neopren Ön Kol Ateli : El bilek ateline göre daha uzun olarak 3 mm. neoprenden üretilen atel ön kol bölgesini kaplar. 5 ayrı noktadan welcrolarla kapanması yapılmaktadır. Kalıplarla standart şekil verilmiş alüminyum destek cep içerisine yerleştirilmiştir.Ön kolu nötral istirahat pozisyonunda tutarak immobilize eder.Siyah renk olarak 5 ayrı boyda üretilmiştir.Sağ ve sol modeli vardır. ENDİKASYON: Ön kol ve el-bilek travmalarında,ön kol istirahatını gerektiren durumlarda kullanılır.

N-53B Neopren Bağcıklı Ayak Bilekliği : Neoprenden yapılan bilekliğin sağ ve sol yanlarına koyulan plastik balenlerle bileği tam kavraması tasarlanmıştır. Önde açılan deliklere kapsül takılmış, kapsüllerden ge- çirilen bağcıkla geniş bir ayar mekanizması sağlanmıştır. Siyah renk olarak 5 deği- şik boyda üretilmiştir. ENDİASYON: Ayak bileği burkulmalarında, ameliyat ve alçı sonrasında kullanılır.

N-64A Neopren Termal Yelek : 2mm. Neoprenden yelek şeklinde üretilmektedir,kolsuzdur.Önde boydan boya koyulan fermuar ile kolaylıkla giyilebilir.Vücudun üst kısmını sıcak tutarak kas esnekliğini sağlar. KULLANILDIĞI YERLER: Soğuk yerlerde yapılan sportif faaliyetlerde ısı kaybından dolayı sakatlık oluşumunu engeller.Ayrıca vücudun üst bölgesinin zayıflatılmasında terleme yoluyla etkili olur.

N-70 Neopren Kol Askısı : Neoprenden yapılan askı üçgen şeklinde olup kolun tamamını içine alacak şekilde di- zayn edilmiştir. Askının tamamını kaplayarak boyundan geçen kolon ekstra güvenlik sağlamaktadır. Tek boy olarak üretilmekte olup sağ sol ayırımı yoktur.

G-2 Hallux Walgus Apareyi : Atel Hallux Walgus kemiği çıkıntısında kullanılır.Kemiğin üzerine basınç uygulayıp ittirirken baş parmağı ters basınç uygulayarak çeker.39 no ya kadar tek boy olarak kullanılan atelin büyük ayaklar için battal boyu mevcuttur.Ayaktayken kullanılmayan atel gece yatarken kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

G-2C Hallux Walgus Ateli Süngerli Kumaş : Cırt cırt yapışabilen süngerli özel kumaştan yapılan atel Hallux Walgus kemiği çıkıntısında kullanılır. Yan tarafa dikilmiş cep içe- risindeki alüminyum destek kemiğin üzerine basınç uygulayıp itti rirken baş parmağı ters basınç uygulayarak çeker. Kolay ayar me- kanizmasından dolayı tek boy olarak üretilmektedir. Sağ sol ayırı- mı vardır. Lacivert, gri ve ten rengi mevcuttur.

D-8B Reflex AFO : Polipropilenden yapılır. Ayakkabı içerisine giyilebilecek modelinin içi plastizot ile kaplanmamış ve üstten tek welcro ile sabitlenmesi sağlanmıştır. Normal moldların içi 3 mm.plastizot ile kaplanmış üç noktadan welcro ile ayarlı kapama sağlanmıştır. Tüm modeller ısı tabancasıyla şekillendirilerek hastaya uygun hale getirilebilir. ENDİKASYON: Peroneal zayıflıkta,Düşük ayak tedavisinde kullanılır.

D-8E Dorsi Fleksör Bandı : Bileğe sarılan hava geçirgen bilek bandajı, ayak tarağına sarılan band ve ayakkabı bağcıkları arasına takılabilen plastik destek olmak üzere toplam 3 parçadan oluşan atelin tüm parçaları toka ile birbirine monte edilebilmektedir. Bantlara tokalar çektirme sağlayabilecek sertlikte lastikle bağlanmıştır. Kolaylıkla takıp çıkartılabilen tokalar atelin ev içerisinde ve ev dışarısında kolayca kullanımını sağlar.

P-2 Anatomik Boyun Yastığı Küçük : Sürekli elastik ve şeklini koruyabilen poliüretan köpükten üretilen yastık anatomik şekliyle omuz ve boyun bölgesinin gevşemesini sağlar.Fermuarlı,kolaylıkla çıkarılıp takılabilen, yıkanabilen pamuklu kılıf cilde nefes aldırır ve yumuşaktır.Anatomik olarak yanlış bir uyuma pozisyonu baş ve boyun ağrılarına sebep olur.Yastık servical omurgayı destekler ve kaslardaki acıyı omuz-boyun bölgesini gevşeterek hafifletir.

P-6A Tekerlekli Sandalye Minderi : Sürekli elastik ve şeklini koruyabilen poliüretan köpükten üretilmiştir. Tekerlekli sandalyeye uyacak ölçülerde kare şeklindedir. Sandalyede konforlu oturmayı sağlamak için tasarlanmıştır. Fermuarlı,kolaylıkla çıkarılıp takılabilen, yıkanabilen kılıf içerisine yerleştirilmiştir.

P-11 Visco Seyahat Yastığı : Su bazlı poliüretan malzemeden üretilen Visco Seyahat yastığı boyuna geçirilip saracak şekilde tasarlanmıştır. Fermuarlı,çıkarılabilen ve yıkanabilen kumaştan kılıf içerisine yerleştirilmiştir. Yolculuk esnasında boyuna takılarak rahat bir seyahat sağlamakta ve uyku sırasında boynun savrulmasını engellemektedir.